't Perrongeluk

JENGA

Per laag moeten er drie blokken worden opgebouwd, elke opeenvolgende laag moet vervolgens haaks worden neergelegd. De spelers moeten steeds één blok uit de toren verwijderen en deze vervolgens weer bovenop leggen. Hiervoor mag één hand gebruikt worden. Stort de toren in tijdens jouw beurt, dan heb je verloren.

VIER OP EEN RIJ

Het spel is misschien wel één van de simpelste spellen die er bestaat, maar daardoor zeker niet minder leuk. De bedoeling is om vier stenen van jouw eigen kleur, dit kan rood of geel zijn, op één rij te krijgen. Hoe deze rij tot stand komt maakt niet, dit kan verticaal zijn of horizontaal en diagonaal. De spelers zijn om beurten aan zet.

MIKADO

Het is een erg bekend en populair gezelschapsspel. Het spel begint wanneer alle stokjes op één hoop zijn gevallen. Het is dan aan de spelers om deze één voor één uit de hoop te halen, maar kijk uit want de overige stokjes mogen niet bewegen

PUNTENVERDELING

1 stok helemaal rood: 20
3 stokken met gele band: 10
3 stokken met gele en rode band: 5
6 stokken rode, gele en blauwe band: 3
6 stokken rode en blauwe band: 2
De speler met de meeste punten aan het einde, is de winnaar.

FINS WERPSPEL (Möllky)
Plaats de 12 stokken bij elkaar op een grasveld en gooi vanaf een afstand van 3 à 4 meter. Om de beurt gooien de spelers met de stok en noteren hun score. De omver gegooide stokken worden op de plek waar ze zijn omgevallen weer overeind gezet, zo raken deze meer en meer verspreid over het veld.

DOMINO

Voorbereiding

Leg alle 28 dominostenen met de ogen naar beneden neer en hussel deze vervolgens goed door elkaar. Speel je het spel met 2 personen? Dan krijgt ieder 7 stenen. Bij 3 tot 4 spelers zijn dit er 5. Zorg dat de tegenspelers niet kunnen zien welke dominostenen je hebt. Degene met de hoogste dubbele dominosteen (bijvoorbeeld 2x5) mag het spel beginnen en legt deze steen op tafel. Deze dominosteen vormt nu als het ware het uitgangspunt voor het spel.

Er wordt met de klok mee gespeeld. De speler die aan de beurt is, moet proberen om een steen met hetzelfde aantal ogen aan één van de uiteinden van de eerste steen aan te leggen. Als de speler geen passende steen heeft, pakt hij één steen uit de voorraad en gaat de beurt naar de volgende speler. Kun je wél een passende dominosteen leggen? Dan moet je je houden aan de volgende regels

  • Je mag niet passen (bijvoorbeeld uit strategische redenen). Heb je een passende steen, dan ben je verplicht om deze neer te leggen. 
  • Dubbele stenen worden niet horizontaal, maar dwars gelegd.

Het speelronde kan op twee verschillende manieren tot zijn einde komen.

  1. De ronde is klaar wanneer niemand meer een steen aan een van de uiteinden van de keten kan aanleggen. In dit geval telt iedereen het aantal ogen van zijn eigen dominostenen die hij nog in de hand heeft. De speler met het laagste aantal ogen wint ‘’de hand’’ en krijgt een score welke gelijk is aan het totaal aantal punten op de ongespeelde dominostenen van zijn tegenstanders. 
  2. De speelronde is ook klaar indien het een speler lukt om al zijn stenen kwijt te raken. De verliezende spelers tellen nu alle ogen van hun resterende stenen. Het totaal aantal ogen van de niet-gespeelde dominostenen is de score van de winnende speler.

Het gehele spel komt ten einde indien een speler 100 punten heeft behaald

BAKSCHIETEN
Men gooit vanaf 2 meter de zes stuivers naar de bak.   
Elke stuiver die in het gat zit is 3 punten waard, een stuiver op de dwarslijn is 2 punten, een stuiver in de bak is 1 punt en de stuivers die uit de bak vallen min 1 punt. De winnaar is diegene die de meeste punten heeft

CROQUET  
Dit wordt gepeeld op gras, er zijn veel verschillende spelregels. Het doel van het spel is uw bal door de verschillende poortjes te loodsen door middel van een hamer tot aan het stokje.  

SJOELEN

Dit wordt gespeeld met houten schijven op een houten sjoelbak met aan weerszijden twee opstaande randen en aan het eind van de bak vier poorten. Het is de bedoeling dat de schijven door de poorten van de sjoelbak worden geschoven.

SLINGSHOT 2 personen


Probeer als eerste alle schijfjes bij de tegenstander te schieten.

SLINGSHOT 4 personen


Probeer als eerste alle schijfjes in het midden te schieten.

SHUT THE BOX

DIGITAAL BASKETSPEL

Challenge je vriendjes of vriendinnetjes in dit player vs player basket spel


8 spelmodi en geschikt voor maximaal 4 spelers:dit basketbal-arcadespel biedt 8 verschillende spelmodi voor meer plezier, 


afm. 110cm Breed, 205cm Hoog, 210cm Lang

Alle prijzen zijn incl. BTW en per dag